Over

Van woensdag 13 t/m zaterdag 16 mei 2020 organiseert STIDOC (Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum) voor de 6e keer het Textiel Festival in Leiden.
In STIDOC zijn de 7 textielverenigingen in Nederland (in totaal ca. 17.000 leden) en Museum de Kantfabriek vertegenwoordigd.

Het Textiel Festival speelt zich af in Leiden met als festivalhart de Pieterskerk die ruim 3500m2 biedt voor exposities van textielkunstenaars,  top-amateurs, en (inter) nationale studenten, die werken rond het thema van het festival. Vijfjaarlijks podium voor textielkunst, textieltechnieken en -experiment. Ook worden in de kerk de inloop-workshops georganiseerd en is er een Arts & Crafts en leveranciersmarkt waar een grote diversiteit aan handgemaakte producten en handwerkmaterialen verkrijgbaar zijn. Tijdens het festival staat Leiden in het teken van textiel en textielkunst. In de stad worden allerlei exposites, demonstraties en workshops georganiseerd en ook zal de Textielroute de fascinerende mogelijkheden van het werken met textiel en flexibele materialen laten zien.