Leden Expositie

Inzendingen Textielfestival 2020

Van 13 t/m 16 mei 2020 wordt in Leiden weer het Textielfestival georganiseerd. Textiel in ambacht en kunst krijgt hier een podium!

Graag roepen we de leden van de bij STIDOC aangesloten verenigingen op werk in te sturen voor de leden expostitie in de Pieterskerk onder de volgende thema’s:

a) Over Grenzen

Bij dit thema kun je aan persoonlijke grenzen, fysieke grenzen, imaginair grenzen denken. Men gaat op zoek naar een nieuwe wereld. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Door voor- en tegenspoed maar je niet tegen laten houden. Volhardend en gedreven naar een nieuwe bestemming. Laat het experiment de grenzen verkennen en verleggen!

b) Denkend aan thuis

Bij dit thema spelen herinneringen een rol. De kaarten die je stuurt, de souvenirs die je koopt, de foto’s die je maakt of meeneemt. Denkend aan Holland kan een onderdeel zijn, maar ook Home sweet home. Waar liggen je wortels en wat maakt het dat je je thuis voelt.

c) Bagage

Geen reis zonder bagage. Wat neem je mee, wat mag beslist niet ontbreken als je weet dat je niet meer terug zult keren. En waarin vervoer je je kostbare bezittingen. Denk aan reistassen, (hut)koffers en andere reisaccessoires die de reis vergemakkelijken. Denk ook aan de chatelaine, een riem of gordel die om het middel werd gedragen om gebruiksvoorwerpen (waaronder naaigerei) bij de hand te hebben.

Het Textielfestival wil de bezoeker diversiteit laten zien. Verwondering, inspiratie en herkenning zijn de belangrijkste pijlers. We hopen op inzendingen die dit onderstrepen!

 

LET OP:

INZENDEN KAN TOT 1 DECEMBER 2019

 

Inzendingen graag via het volgende formulier:  Aanmeldingsformulier leden expositie

 

Problemen? Stuur een bericht via het contact formulier en we helpen je verder!

Inspiratiebeelden thema Over Grenzen

  • De visie van Frederike Drop, textielkunstenaar; ‘de plekken die ik bezocht en waar ik genoot van prachtige uitzichten die me inspireerden.’ 
  • De visie van Greet van Duijn, textielkunstenaar/docent

Inspiratiebeelden thema Denkend aan thuis:

  • De visie van Frederike Drop, textielkunstenaar; ‘is het uitgangspunt mijn geboortedorp, naast het stadje waar ik volwassen werd en de plaats waar ik nu woon: alle 3 mijn thuis.’ 
  • De visie van Greet van Duijn, textielkunstenaar/docent

Inspiratiebeelden thema Bagage:

  • De visie van Frederike Drop, textielkunstenaar; ‘zijn het niet letterlijk foto’s van bagage, maar meer de figuurlijke bagage die ik meekreeg van voorwerpen of plekken die ik in mijn leven tegenkwam en me vormden tot de mens die ik nu ben.’ 
  • De visie van Greet van Duijn, textielkunstenaar/docent 

Terugblik Textiel Festival 2015: