Leden Expositie

 Studio Textielfestival gaat alle projecten die georganiseerd zijn in het kader van het Textielfestival verzamelen op film en in een galerie-achtige setting tonen. Textiel in ambacht en kunst krijgt hier een podium!

De leden van de bij STIDOC aangesloten verenigingen hebben werk ingestuurd voor de leden expostitie onder de volgende thema’s:

a) Over Grenzen

Bij dit thema kun je aan persoonlijke grenzen, fysieke grenzen, imaginair grenzen denken. Men gaat op zoek naar een nieuwe wereld. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Door voor- en tegenspoed maar je niet tegen laten houden. Volhardend en gedreven naar een nieuwe bestemming. Laat het experiment de grenzen verkennen en verleggen!

b) Denkend aan thuis

Bij dit thema spelen herinneringen een rol. De kaarten die je stuurt, de souvenirs die je koopt, de foto’s die je maakt of meeneemt. Denkend aan Holland kan een onderdeel zijn, maar ook Home sweet home. Waar liggen je wortels en wat maakt het dat je je thuis voelt.

c) Bagage

Geen reis zonder bagage. Wat neem je mee, wat mag beslist niet ontbreken als je weet dat je niet meer terug zult keren. En waarin vervoer je je kostbare bezittingen. Denk aan reistassen, (hut)koffers en andere reisaccessoires die de reis vergemakkelijken. Denk ook aan de chatelaine, een riem of gordel die om het middel werd gedragen om gebruiksvoorwerpen (waaronder naaigerei) bij de hand te hebben.

Het Textielfestival wil de bezoeker diversiteit laten zien. Verwondering, inspiratie en herkenning zijn de belangrijkste pijlers. De inzendingen hebben dit volledig onderstreept!

Over Grenzen/Denkend aan thuis - Renee Toonen - Eerste Nederlandse poolexpeditie (1882-1883)- H15xB30XD4 cm
Denkend aan thuis - Joke Beekers -Trobar a Faltar (missen) - 3xH10xB8xH8cm
Bagage - Rita Dijkstra - Bagage 1955-H60xB75cm
Bagage - Saskia Gijselhart - Merkwaardige koffers raak je niet kwijt - 170xB60XD60 cm