Publieksprijs ‘Windstreken’ – winnaar bekend!

Op Studio Textielfestival kon de afgelopen maanden gestemd worden voor de publieksprijs. 

De wedstrijd ‘Windstreken’ kent naast de drie prijzen van de vakjury een Publieksprijs.

Hiervoor konden bezoekers van de website digitaal hun stem uitbrengen. In totaal zijn 485 uitgebracht (na correctie op ip adres).

Met in totaal 77 stemmen heeft het werk ‘Antarctica, het laatste werelddeel’ van Renee Toonen de Publieksprijs gewonnen. Het werk is 15 x 30 cm, gewerkt op katoen met kruissteek, stoplap, eyelets en druk op katoen.

 

Reactie Renee: 

Wat een eervol nieuws, dank je wel! De afbeelding laat de eerste expeditie zien naar de Zuidpool. Regelrecht een heroïsche onderneming. Hiervoor gebruikte ik verschillende technieken waaronder wat stopwerk. Het idee hier achter is bijna vergeten historische gebeurtenissen onder de aandacht te brengen. Repair history. De windroos in kruissteek spreekt voor zich. De eyelets zijn gaatjes in de geschiedenis… want van dit verhaal zijn niet meer alle details terug te vinden. 

Het voelt echt dat borduren als kunstvorm wordt gewaardeerd. Enorm blij met de impuls aan waardering van de textielkunst.

We feliciteren Renee Toonen van harte met haar prijs!