In 2020 en 2021 is er door de verenigingen samengewerkt met textielkunstenaars, om elkaar over en weer te inspireren. De resultaten van deze samenwerking zullen te zien zijn online in Studio Textielfestival met een bezoek aan de ateliers van de kunstenaars. 

Het Quiltersguilde is samen met Fleur van den Berg gaan werken aan engelenvleugels. Fleur maakt beelden met de mens in een informatiewereld als inspiratiebron.  Fleur: ‘Ik hou ervan mijn beelden er verleidelijk uit te laten zien; dat je ernaar wilt kijken; dat je het wilt aanraken; dat je erom kunt lachen soms; dat je denkt dat je het begrijpt, maar er later ook weer iets anders in ziet.’

Petra de Haas van Atelier Boetseerkunst is met de kantklossers van het LOKK aan de slag gegaan om de fragiliteit en kwetsbaarheid van een kwal te verbeelden. Petra wordt gedreven door de schoonheid van dieren, natuur en architectuur en maakt vaak beelden die over het algemeen humor uitstralen en een gevoel van herkenning geven.

Weefnetwerk en autonoom kunstenaar Clara van den Bosch verwerken samen geometrische patronen tot totems. Een totem is een voorwerp dat persoonlijke symbolische betekenis voor een individu heeft en waarmee men zich sterk verbonden voelt.  Clara zegt hierover: ‘Ik ben altijd op zoek naar ‘de stille kracht van de eenvoud’ en laat me hiervoor graag inspireren door Scandinavische en Japanse vormgeving en door elementaire vormen en symbolen uit oude culturen.’

De borduurders van Merkwaardig zijn met kunstenaar Astrid Vlasman gaan samenwerken in het project kamerplanten. Astrid maakt collages met oilsticks, gietwas, olieverf, patroontekenpapier en lapjes stof, beplak met tekeningen en oude foto’s die zij weer verder bewerkt met potlood en naald-en-draad. Zo ontstaan composities die ruimte laten voor veel interpretaties en melancholieke verhalen.

Van acrylschilderijen naar monotypes tot gemengde technieken, zelfs af en toe een bronzen beeldje. Pollie Hogenboom gebruikt veel verschillende technieken voor haar werk. Maar welke techniek zij ook gebruikt, er zit een duidelijk eigen handschrift in. Dat zal te zien zijn in het project wat Pollie heeft opgepakt met de ViltKontaktGroep: glaspanelen met kleine viltvormen in de stijl van Miró.

Tot slot is de beeldend kunstenaar Marije Mommers gekoppeld aan de Vrouwen van Nu. Zij daagt de leden uit om één woord uit een eerder gemaakte reis te kiezen, en deze in de uitwerking te verbinden aan het gevoel dat het woord oproept. Marije heeft zich voor haar project laten inspireren door het Woord en de Pilaren in de Pieterskerk.

Terugblik Kunstenaarsprojecten 2015: