Studio Textielfestival is genomineerd voor de Gouden C van Fonds Cultuur Participatie!

Studio Textielfestival in de race voor Gouden C | Cultuurparticipatieprijs in teken van veerkracht 

 
 
Studio Textielfestival van STIDOC is één van de vijf genomineerden voor de Gouden C 2020. Met de Gouden C zet het Fonds voor Cultuurparticipatie jaarlijks één van de vele ondersteunde projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers. Door de coronapandemie is dit jaar een bijzondere editie. Het Fonds laat met deze Gouden C zien hoe veerkrachtig en creatief gewerkt is door de projecten in deze moeilijke tijd. Een driekoppige jury bepaalt de winnaar. Op 7 juli weten we of STIDOC/Studio Textielfestival de Gouden C in ontvangst mag nemen. 
 

Nienke Smit, voorzitter STIDOC: “Genomineerd worden voor de gouden C heeft ons veel energie gegeven. Door de lockdown werden we gedwongen het traditionele verenigingsleven en het textielfestival een digitale draai te geven. Dit keer geen fysiek Textielfestival in Leiden met tienduizenden bezoekers maar een digitaal platform ‘Studio Textielfestival’ waar kunst, ambacht en experiment visueel tot leven komen. Zo kunnen we nog meer mensen bereiken en hen de tools en de community bieden om mee te doen.”

 

De Gouden C
Elk jaar geeft het Fonds de Gouden C aan een project dat extra aandacht verdient. Het afgelopen jaar was, vanwege corona, een bijzonder jaar voor alle projecten. Dit heeft grote invloed gehad op het al dan niet kunnen uitvoeren van plannen. Daarom ligt de nadruk dit keer niet op ‘een project dat je mee moet maken’ maar ‘een project dat zocht naar mogelijkheden’ in deze moeilijke tijd. Het Fonds laat met deze Gouden C zien hoe veerkrachtig en creatief gewerkt is.
 
Voor de prijs komen alle in 2020 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De shortlist van vijf projecten is samengesteld door medewerkers van het Fonds. De winnaar wordt bepaald door een deskundige jury: Khalid Boutachekourt – voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor Cultuurparticipatie, Mick Janssen – matchmaker Middelburg/Vlissingen, cultureel verbinder en Sharina Gumbs – initiator van het project Re-fill your cup with authenticity: winnaar Gouden C 2019. Zij beoordelen de projecten op veerkracht, innovatie en inspiratie. De winnaar ontvangt een Gouden C speldje, een cheque ter waarde van € 1000,- en een juryrapport.
 
De andere 4 genomineerden voor de Gouden C 2020 

Shared History of the World van First Noble , Alive en Kicking! van Stichting Rainbow, IBE Winter Studio van The Notorious IBE en Taartrovers Film Festival van Stichting Taartrovers Festival.

 
Fonds voor Cultuurparticipatie 
Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur. Onder het motto ‘Cultuur. Jij maakt het’ wil het Fonds de komende jaren bijdragen aan meer diversiteit en zo aan een gelijk speelveld voor iedereen om mee te doen en zich verder te ontwikkelen. Zowel binnen school als in de vrije tijd.

1 reactie op “Studio Textielfestival is genomineerd voor de Gouden C van Fonds Cultuur Participatie!”

  1. Tineke Geurts

    Top deze nominatie.
    Nu nog flink duimen en hoop dat jullie inzet beloond wordt. Namens veel textielliefhebbers

Reacties zijn uitgeschakeld.