Textielfestival

Het Textiel Festival 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Image
Image

Image


Image


Image


Image

Image

Image
Barbas-van der Klaauw Fonds

Partners:
BplusC
Museum Volkenkunde
Hortus Botanicus
Japanmuseum SieboldHuis
European Textile Network
Museum Rijswijk
Beelden in Leiden

Adviserend partner:

Het Nieuwe Instituut
/**/

Facebook
  
Twitter
  Image
Google Plus
/**/

Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum bundelt kennis over historische en hedendaagse textiel en textielkunst.

Stidoc

STIDOC bevordert educatie, en geeft informatie en advies over textiel.

Image
STIDOC is met ingang van
1 januari 2014 een culturele algemeen nut beogende instelling


Textiel Festival Leiden - 13 t/m 16 mei 2015

Textiel Festival 2015

Print  E-mail 
Ambacht en experiment
13 – 16 mei 2015 in Leiden

ImageVoor de 5e keer organiseerde STIDOC (Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum) het Textiel Festival.
STIDOC werkt hierin samen met landelijke textielorganisaties als Weefnetwerk,
Landelijke Organisatie Kant Kunst,
Quiltersgilde, MERKWAARDIG, Vereniging Liefhebbers Merklappen en Vrouwen van Nu.
Het Textiel Festival 2015 in Leiden liet in exposites, demonstraties, Arts & Crafts markt, workshops en op zo’n 43 locaties op de textielroute de fascinerende mogelijkheden van het werken met textiel en flexibele materialen zien.

Pieterskerk
Het hart van het Textiel Festival was de Pieterskerk met ruim 3500m2 voor exposities van top-amateurs, werk van (inter) nationale studenten, die werken rond het thema Art Deco, het is 100 jaar geleden dat deze stroming ontstond.
Werk van textiel professionals als Lenneke Langenhuijsen, Barbara Broekman en Marian Bijlenga, die ook een lezing geven op 16 mei 2015 tijdens de conferentie van de ETN (European Textile Network) over Textiel design in Nederland. Van studio Maarten Kolk is het project ‘Waterloop’ te zien met naast het geweven eindresultaat ook de vele proeven die zij maakten. Het is een bruikleen van het TextielMuseum in Tilburg.

En natuurlijk was daar ook de expositie van de gejureerde wedstrijd ‘Water-Land’ te zien, waarvoor 175 inzendingen van over de hele wereld binnen gekomen zijn. De prijswinnaars zijn bekend gemaakt tijdens de opening van het Textiel Festival. 

Tijdens het Textiel Festival in Leiden met ruim 7.000 bezoekers op de exposities in de Pieterskerk brachten 906 bezoekers een stem uit voor de Publieksprijs.

En ook
Er was een uitgebreid workshop programma met 17 verschillende workshops waaronder borduren van het eiland Marken, bojagi uit Korea, etsen op fluweel en kantklossen van sieraden.

In korte opstapworkshops werd kennis gemaakt met verschillende textiele technieken van het maken van ‘doodshoofdknopen’ tot het weven met papier.

Uw textiele schatten kon u gratis laten onderzoeken en taxeren door
textielspecialisten.

Op 9 mei 2015 opende de Textiel Biënnale in Rijswijk haar deuren en op 18 mei 2015 was het symposium van de Textielcommissie.nl over ‘Biodesign in textile’.

We verwelkomden u graag in Leiden, zo dat u kon zien en beleven wat de ‘state of art’ op het gebied van de textielkunst in Nederland is.

Voor informatieImage


Lees meer...
over de bijzonderheden en de voortgang van
het Textiel Festival 2015 op ons blog.En wilt u weten wat er allemaal in 2010 te beleven viel, lees dan verder op de website:

Image

Laatst aangepast op: 22 mei 2015 om 16:20