Kunstenaarsproject Textielfestival: de kamerplanten van Merkwaardig

In 2020 wordt er door de verenigingen ook weer samengewerkt met textielkunstenaars, om elkaar over en weer te inspireren. De resultaten van deze samenwerking zullen te zien zijn in de Pieterskerk!

Astrid Vlasman; Op de rampplek

De borduurders van Merkwaardig gaan met kunstenaar Astrid Vlasman samenwerken in het project kamerplanten. Astrid maakt collages met oilsticks, gietwas, olieverf, patroontekenpapier en lapjes stof, beplakt met tekeningen en oude foto’s die zij weer verder bewerkt met potlood en naald-en-draad. Zo ontstaan composities die ruimte laten voor veel interpretaties en melancholieke verhalen.

Voor het kamerplantenproject wordt gevraagd om een kamerplant in pot te borduren. Je kunt kiezen uit drie formaten: 13 x 20 cm, 15 x 25 cm of 22 x 33 cm (dit is exclusief 3 cm zoom rondom). De stofkleuren zijn beige tinten (geen ecru of wit) en de stof mag gangbare borduurstof zijn maar ook grover zoals jute. De kamerplanten zijn echt vaste planten voor in huis, dus geen tuinplanten, bloembollen of bloemen in een vaas. Meer informatie over het project en de wijze waarop je de kamerplanten kunt maken is te vinden op de website van Merkwaardig.
Het wordt vast een fantastisch gezicht al die kamerplanten!

(bron: https://www.textielplatform.nl/2019/03/kunstenaarsproject-textielfestival-de.html – tekst Pieternel Hol)