Ansichtkaarten

De voorbereidingen voor het Textielfestival zijn in volle gang: de inschrijvingen voor de Museum Masterclass zijn gesloten (zoveel enthousiasme en kwaliteit… het laat ons uitkijken naar extra mogelijkheden). De kunstenaarsprojecten zijn voorzichtig gestart door een kunstenaar aan een vereniging te koppelen. De oproep voor de Ledenexpositie en de Wedstrijd zijn gedaan. Dan is er nog één project waar we nog aandacht voor willen vragen om aan bij te dragen: het Ansichtkaarten project!  

 

Tijdens het Textielfestival 2020 in Leiden laten 7 textiele verenigingen alle mogelijkheden binnen het textiel werkveld zien. Dat doen zij individueel maar vooral ook gezamenlijk. In het ansichtkaartenproject gaan de verenigingen met elkaar samenwerken en jij kunt daar ook een bijdrage aan leveren. Hoe vaak heb je al een kaartje naar het buitenland gestuurd of een vakantiegroet naar Nederland. Welk bericht of beeld zou je in een ansichtkaart vangen als je denkt aan de verenigingsthema’s: bagage, denkend aan thuis en over grenzen?

 

Ansichtkaarten
De ‘ansichtkaart’ is een lapje in een van de volgende drie formaten: 

– 5 x 5 cm

– 5 x 10 cm 

– 10 x 15 cm. 

 

Belangrijk is dat het netjes is afgewerkt met bijvoorbeeld vilt, of neutraal lapje stof aan de achterzijde of het kaartje heeft aan twee kanten een afbeelding. Leden van de verschillende verenigingen leveren lapjes in ‘hun’ techniek in. De verenigingen zijn verbonden in de drie verenigingsthema’s: Bagage, Denkend aan thuis of Over Grenzen.

 Ook moet de kaart van textiel zijn en de vaste formaten van de ansichtkaarten hebben(van standaard kaart tot kattebelletje, te weten: 5 x 5 cm, 5 x 10 cm of 10 x 15 cm).  Je bent vrij in kleurkeuze en natuurlijk de (combinatie van) textiele technieken. We gaan de lapjes samenvoegen tot een groot kunstwerk.

 

Je kunt een of meerdere textielkaarten inleveren tijdens evenementen waar één van de verenigingen aanwezig zijn, of uiterlijk voor 1 februari 2020 opsturen naar:


Quiltersgilde
Gildenstraat 3
3861 RG  Nijkerk